divendres, 23 de novembre del 2012

CERDANYOLA CH 3 - FC. BARCELONA 6

Partit disputat ahir dijous a la pista exterior de Can Xarau. El resultat final no reflexa l'equilibri que va haver-hi en el partit, ja que durant molts minuts va predominar la igualtat en el marcador. Malauradament pels nostres interessos, en els deu últims minuts l'equip blaugrana va decantar la balança cap al seu favor.

CERDANYOLA CH: Eze, Chus (2), Joan, Jc. Aguilera, Pauls (1) (cinc inicial), Pepe, Jordi i Toni.

FC. BARCELONA: Tino, Plaza, Segarra (1), Rovira (2), Cairo (3) (cinc inicial), Oscar i Lluís Coll.

Gols: 1-0 Chus, 1-1 Cairo, 2-1 Chus, 3-1 Pauls, 3-2 Cairo (descans) 3-3 Rovira, 3-4 Segarra, 3-5 Cairo, 3-6 Rovira

Possiblement ha estat el millor partit que hem fet contra el campió de la lliga dels últims tres anys.
Es evident que ningú pot dubtar de la qualitat i professionalitat de l'equip blaugrana, amb una defensa Segarra-Plaza molt segura, una davantera olímpica-92 Cairo-Rovira i un Tino amb un nivell d'exigència molt elevat com ens te acostumats.
Primera meitat amb un Cerdanyola ordenat i tancat en defensa conscient de la perillositat de l'equip blaugrana. El Barça roda la bola intentant d'imprimir un fort ritme tot buscant xuts exteriors dels seus defenses i rematades al segon pal d'en Gaby Cairo. L'equip local en els primers cinc minuts de partit s'avança en el marcador 1-0 amb gol d'en Chus després d'un ràpid contracop. El Barça continua amb el mateix guió i aconsegueix empatar 1-1 després d'un xut exterior que es desviat amb la punta del stick per en Cairo. L'equip verd-i-blanc es torna a avançar en el marcador 2-1 amb una jugada calcada al primer gol i amb el mateix protagonista de cara a porta com es en Chus.

El partit guanya en intensitat i els contracops s'incrementen en les dues porteries, però els porters deixen mostres de la seva qualitat. Ja en el tram final de la primera part i un altre vegada de contracop en Quim amb una definició marca de la casa aconsegueix un nou gol pel Cerdanyola deixant un interessant marcador de 3-1. El Barça no es rendeix mai, i com a premi a la constància de nou en Gaby Cairo fa pujar el 3-2 en una rematada per sota de les cames del nostre porter Eze. Això sí aquest contracop venia precedit d'una falta clara no assenyada per l'àrbitre que en Oscar González fa sobre en Pepe i permet en Gaby rematar tot sol.
En el tram final de la primera part, el Cerdanyola va tenir una clara oportunitat per tornar a avançar-se en el marcador. Després d'una gran jugada individual d'en Toni que es dribla al defensa Oscar i al propi Tino, remata fluix al fons de la xarxa i en Plaza treu la bola de la linea quan ja es cantava el gol. Després d'aquesta jugada s'arriba al descans amb mínima avantatge local 3-2.

Segona part seguint el mateix argument però amb un tram final amb clar color blaugrana. Tots dos equips van anar fent canvis per intentar de mantindre un nivell òptim de joc. Un Cerdanyola tancat i barrat defensava la mínima renda en el marcador. El Barça per contra, continuava assetjant la porteria local amb xuts exteriors. Si alguna cosa li sobra al Barça com ja hem esmentat es qualitat, i un rejovenit Toni Rovira desviava suaument un xut d'un company per posar l'empat a 3 en el marcador. El partit transcorria amb plena intensitat i la igualtat era el predominador comú fins aleshores.
En l'equador d'aquesta segona part va haver-hi el moment clau del partit. En primer lloc el Barça va cometre la desena falta d'equip molt protestada per tots els jugadors blaugranes, ja que consideraven que l'àrbitre no portava el control i la falta venia imposada des de la banqueta local. En Quim va ser l'encarregat de llançar la falta directa però un encertat Tino va impedir agafar avantatge.
Pràcticament en la següent jugada i després d'un xut d'en Segarra que toca clarament en el pal exterior, l'àrbitre dona gol quan queda clar que la bola no havia entrat. Pensem que les protestes blaugranes van quedar compensades amb aquest gol fantasma que els hi donava avantatge 3-4 per primera vegada.
Psicològicament aquest gol va fer mal a l'equip local, ja que després de poder tutejar al Barça durant molts minuts veia esfumar la possibilitat d'un resultat positiu. Davant la ansietat local en busca de l'empat, en Gaby posava el 3-5 després d'un ràpid contracop i sentenciava pràcticament el partit. En els últims minuts un inspirat Toni Rovira després d'una excel·lent paret definia amb una bona arrastrada per deixar el resultat final de 3-6.

No hem de buscar excuses en la derrota. En cap moment l'àrbitre Josep Pitarch va influir a favor d'un o altre equip, i en línies generals va tenir una bona actuació. Entre tots hem de procurar d'ajudar a que els àrbitres facin bé la seva feina, perquè encara que ells son els únics que cobren (com deia algun jugador blaugrana), nosaltres hem d'intentar de posar seny i demostrar el perquè som veterans.

Final del partit amb molt bon ambient. Gràcies al Carles Aguilera per fer les fotos

Malauradament no vem poder comptar amb la presència dels jugadors blaugranes en el sopar del Tennis Cerdanyola, així que haurem d'esperar al partit de tornada per poder sopar plegats.