dijous, 23 de maig del 2013

C.P. VILAFRANCA 4 - CERDANYOLA C.H. 5

Vilafranca del Penedès terra de vinyes, bona gent i hoquei. Amb aquest tres premisses ens desplaçàvem ahir per jugar contra el Club Patí el partit que teníem ajornat. L’equip local amb les baixes d’en Fede, recuperant-se d’una lesió i d’en Freixedes. Per part vallesana no va poder venir en Joan Carles Aguilera i continuen de baixa en Jesús i en Jordi.

Partit del mes pur estil veterà, amb dos jugadors destacats. Per la banda local un gran Jordi Valls autor de quatre gols i per l’altre un gloriós Quim Pauls amb un hat-trick i demostrant que segueix sent un fora de sèrie, tan a dins com a fora de la pista.

C.P VILAFRANCA: Pep Vinyals, Valls (4), Puig,Ramon, Escribano (cinc inicial), Lluís Hill i Jordi.
CERDANYOLA C.H.: Eze, Jc Pérez (2), Pepe, Quim (3), Kike (cinc inicial), Joan i Toni.

Gols: 0-1 Jc. Pérez, 0-2 Quim, 1-2 Valls (mitja part), 2-2 Valls, 3-2 Valls, 3-3 Jc.Pérez, 3-4 Quim, 3-5 Quim, 4-5 Valls

Començaven tots dos equips amb defenses zonals i amb estils de joc bastant similars. Els primers deus minuts van ser de domini inicial del Cerdanyola. Prova d’això es que ben aviat el Cerdanyola obriria el marcador 0-1 per mitja d’en Joan Carles Pérez, després d’una centrada d’en Quim. El Vilafranca va poder empatar el partit en un penal assenyalat per l’àrbitre després d’una bola aturada amb el peu. En Ramon Güell va llençar el penal a fora i encara que va poder aprofitar el rebot, l’Eze va aturar en segona instància. Durant alguns minuts el Cerdanyola va tenir clares oportunitats per obrir escletxa en el marcador, però la falta d’encert i un segur Pep Vinyals ho van impedir. Finalment després d’una contra ben portada per en Quim, defineix magistralment per fer pujar el 0-2. Amb aquest còmode avantatge era el Vilafranca qui havia d’arriscar més per aconseguir d’obrir el seu marcador. Durant forces minuts van sovintejar les oportunitats en una i altre porteria però sense encert dels jugadors en pista. En una contra ràpida dels locals, en Jordi Valls penetra per la banda i de fort xut creuat de pala marca el 1-2 sense gaires opcions pel nostre porter. Ens el últims minuts d’aquesta primera part l’àrbitre Josep Mª Masdeu va ser el trist protagonista. En primer lloc no va donar un gol legal al Vilafranca després que la bola entrés clarament en la porteria. Un gol que hauria d’haver pujat i que incomprensiblement l’àrbitre diu que no va veure. En segon lloc va expulsar en Pepe després de protestar una jugada, deixant a l’equip vallesà amb tres jugadors en pista. El Vilafranca de nou no va aprofitar la falta directa i l’Eze molt segur atura la bola. Tampoc van saber aprofitar la inferioritat numèrica, tot arribant al final de la primera meitat amb avantatge mínima pels nostres interessos 1-2.

Ja en la segona meitat va ser el Vilafranca qui va pressionar en els primers minuts aconseguint donar-li la volta al marcador. Una bola morta dins l’àrea es rematada per en Valls i encara que l’Eze l’atura, aquesta acaba entrant mansament. Després un xut llunyà del mateix protagonista entra pel mig de la porteria col·locant el 3-2 , en l’única errada de l’Eze en tota la nit. Aconseguien per primer cop posar-se per davant del marcador. El Cerdanyola va continuar jugant igual conscient de que arribarien més oportunitats i així va ser. En Joan Carles Pérez, destacat en els últims partits, marcava el seu segon gol particular, després d’un xut de cullera que sorprèn al porter vilafranquí. Era el 3-3 i quedaven molts minuts per endavant. De nou però l’àrbitre va fer de les seves, i expulsar amb blava directa a Lluís Escribano. El jugador es va adreçar correctament cap a l’àrbitre per fer-li un comentari, però l’abús indiscriminat de l’àrbitre va deixar amb tres jugadors de pista al Vilafranca. El Cerdanyola no va aprofitar aquesta inferioritat, però un cop van recuperar els locals l’home expulsat van cometre la desena falta d’equip. En Quim va ser l’encarregat de llençar la falta i no va fallar posant el 3-4 en el marcador. El Vilafranca va continuar a pressionar més amunt, fins i tot fent l’home, i en la millor jugada de la nit en Quim marxa tot sol de tres jugadors fent una gran arrastrada i donant una nova avantatge de 3-5. Semblava que el partit podria estar sentenciat a falta de dos minuts pel final. Però en Jordi Valls de nou i de fort xut fora l’àrea torna a sorprendre al nostre porter  establint el definitiu 4-5. Ja en l’últim minut el Cerdanyola va mantindre la possessió i no va tenir problemes per sumar tres nous punts.

Partit força equilibrat i amb un resultat final que pot semblar injust en no donar l’àrbitre un gol legal. Possiblement el Cerdanyola va tenir més oportunitats i amb més encert hagués obtingut una victòria més folgada. De tota manera excel·lent relació amb els companys de Vilafranca, en un partit intens,de bones jugades i amb un mal arbitratge en línies generals. No es gens habitual en un partit de veterans dues expulsions amb targeta blava, i a més no adoptar criteris objectius alhora de xiular. Esperem que algú de la Federació prengui nota, aquí ho deixem.

El més important del partit, no es guanyar o perdre, sinó compartir taula amb els companys de Vilafranca, entaulats amb un bon tiberi i amb cava de la terra. I com a mostra aquesta foto del gran Pep Vinyals, màxim exponent d’aquest gran grup de Vilafranca juntament amb en Ramon, Fede,Lluis, Jordi, etc.

Els hi desitgem molta sort la propera setmana a Anglaterra amb motiu de la seva participació a la EveriCup.