divendres, 7 de març del 2014

CERDANYOLA C.H. 5 - C.P. MALGRAT 6

Gran partit d’hoquei ahir a la boina de Can Xarau. L’abismal diferència a la classificació no es va demostrar dins la pista. A la primera part un Malgrat molt eficaç de cara a porta va ser el clar dominador en el marcador marxant amb un 0-4. A la segona, l’equip local es va treure la son de les orelles i va demostrar que te hoquei per estar molt més amunt a la classificació. La bona actuació del porter visitant Gabi va ser clau en els instants finals, ja que el Cerdanyola va tenir opcions de victòria o com a mínim de sumar un punt.

Gran debut d'en David Novell en l'equip local. Com tot l'equip va anar de menys a més, notant una mica la falta de competició. També esperem la incorporació d'en Quim, després de la seva lesió. A veure si anem recuperant efectius de cara als següents compromisos.

CERDANYOLA C.H.: Eze, Chus, Joan, David (1), Joan Carles (2) (cinc inicial), Jordi (1), Jc. Pérez (1) i Toni.

C.P. MALGRAT: Gabi, Treserras (1), Esteve (1), Riera (1), Roura (1) (cinc inicial), Cassola (2)

Gols: 0-1 Roura, 0-2 Cassola, 0-3 Treserras, 0-4 Esteve (mitja part) 0-5 Riera, 1-5 Jc Pérez, 2-5 Joan Carles, 2-6 Cassola, 3-6 Joan Carles, 4-6 David, 5-6 Jordi.

Primera part equilibrada en el joc però no en el resultat. Érem conscients de la perillositat de l’equip del Maresme, ja que a banda de ser el segon classificat de la lliga es l’equip màxim golejador. El partit començava amb respecte mutu per les dues parts. Un Cerdanyola que defensava bé en zona i un Malgrat que ho feia amb individual no pressionant. En atac el Malgrat jugava en estàtic però jugant la bola amb molta rapidesa. Per contra l’equip vallesà havia de crear espais amb ràpids moviments per vèncer la defensa individual rival. D’ocasions com sempre no ens van faltar, i tant en David com en Joan Carles van gaudir de més d’una ocasió, però un encertat Gabi no va donar opció. Fins i tot algun xut llunyà d’en Joan el va aturar amb el plàstic del casc, senyal de que la sort no corria del nostre bàndol. Per contra el Malgrat amb menys ocasions demostrava la seva capacitat golejadora. Una bola perduda per la defensa local es aprofitada pel Malgrat per sortir ràpid al contracop, i amb un dos contra un de llibre Roura remata ras de primera el 0-1. El Cerdanyola seguia jugant al mateix ritme però no aconseguia obrir el marcador. Amb una ràpida contra del Malgrat, Cassola s’interna des de la banda esquerra i es planta tot sol davant de l’Eze driblant i marcant per sota les cames el 0-2. Pràcticament amb molt poc el Malgrat agafava un bon avantatge quan ja s’havien disputat 15 minuts de joc. El Cerdanyola amb més efectius a la banqueta va començar a fer canvis per intentar de capgirar el marcador. El Malgrat amb el marcador a favor jugava força tranquil tot aprofitant jugades a la contra. Així arribaria el 0-3, després d’un nou contracop on Treserras remata tot sol dins l’àrea sense opcions pel nostre porter. A falta d’un minut per arribar al descans arribava un nou gol del Malgrat. En una jugada polèmica, molt protestada pels jugadors locals, l’àrbitre no va apreciar falta en una jugada que Esteve s’emporta clarament amb el patí. El defensa rival s’emporta de forma voluntària la bola, i es planta tot sol davant l’Eze rematant al fons de la xarxa 0-4. Així arribem a la mitja part.

Ja a la segona part el guió de partit seguia sent el mateix. Un Cerdanyola bolcat a la porteria del Malgrat, però mancat d’encert en els primers minuts. Després d’una bona jugada del Cerdanyola, en Joan disposaria d’una ocasió claríssima per obrir el marcador però remataria massa alt quan el porter ja estava batut. De nou tornaria a marcar el Malgrat mitjançant un nou contracop. Aquest cop seria Riera que arrastrant des de fora l’àrea aconseguia tocar el pal de l’escaire, sense opcions per un Eze tapat pel seu propi defensa. Faltaven 20 minuts per acabar el partit i semblava quasi impossible aconseguir quelcom de positiu. Però finalment varem poder obrir la llauna. En un contracop local entre Joan Carles i Jc. Pérez, aquest últim es planta sol davant en Gabi driblant i marcant per sota 1-5. Quasi bé en la jugada següent en Joan Carles marcava el 2-5 aprofitant una bola dins l’àrea. El ritme del partit era frenètic i les ocasions s’anaven succeint en una i altre porteria. Seria però el Malgrat que tornaria a marcar en una nova jugada individual d’en Cassola. Aprofitant una passada per la tanca es planta tot sol davant el porter i marca el 2-6. Amb aquest gol semblava que el Malgrat ja no patiria més, però aleshores arribarien els millors moments del Cerdanyola. L’equip no va renunciar en cap moment al partit conscient de que quedaven molts minuts. Possiblement el Malgrat es va relaxar una mica donat l’avantatge que portaven, cosa que va aprofitar l’equip degà. Amb un interval de dos minuts arribarien dos gols quasi consecutius. El primer d’en Joan Carles arrastrant a l’escaire 3-6 i tot seguit en una contra excel·lent d’en David Novell que xuta a l’escaire sense cap opció pel porter rival 4-6. El Cerdanyola es sentia molt còmode dins la pista, i el Malgrat veia com l’avantatge s’anava esvaint ràpidament. En una nova jugada del Cerdanyola en Jordi aprofita un rebot dins l’àrea per marcar el 5-6. El Malgrat va demanar un temps mort per aturar el joc local, ja que a falta de 7 minuts el partit tornava a estar obert. L’equip local jugava amb molta confiança arribant amb claredat a la porteria del Malgrat, on l’actuació del seu porter Gabi va ser determinant en el tram final de partit. Un clar penal comés sobre en David permetia al Cerdanyola aconseguir l’empat. En David executa perfecta el penal, però en la decisió més complicada de l’àrbitre, el torna a fer repetir perquè els jugadors del Malgrat s’havien avançat de la línia de l’àrea. L’àrbitre hauria d’haver donat el gol com a legal, i així ho va reconèixer al finalitzar el partit, però malauradament pels nostres interessos el va fer repetir. En David el torna a llençar però aquest cop en Gaby atura el xut. Faltaven tres minuts pel final del partit i el Malgrat portava nou faltes acumulades. Així que no va trigar en arribar la desena, cosa que ens permetia gaudir d’una falta directa. De nou la responsabilitat va ser per en David, però en Gaby va ajudar al seu equip a aconseguir una important victòria. Al final la lluita va ser estèril, ja que fins l’últim segon es va poder aconseguir l’empat.

Final amb regust amarg pels interessos locals. Un partit que teníem més que perdut, es va remuntar amb opcions fins i tot de victòria. Com a mínim el resultat més just hagués estat un empat donat els mèrits de tots dos equips.

Ara toca passar pàgina i pensar en el derbi vallesà el proper divendres on ens juguem totes les opcions de continuïtat per l’any vinent. Arribarem a Ripollet com a cuers de la classificació, però amb tota una segona volta per endavant. Encara depenem de nosaltres mateixos per resoldre aquesta situació, encara que ara cada partit serà una final.

Excel·lent ambient en el sopar amb el Malgrat. Donat que tots els jugadors son de Tordera vam xerrar d’hoquei, com no, recordant molt noms de companys amb els quals havíem compartit moltes batalles. Vam poder gaudir tots d'un xarrup d'herbes per celebrar l'aniversari d'en Toni, que cumpleix anys avui dia 7. Esperem que el proper any puguem tornar a sopar plegats.